• darkblurbg

Podcastcursus

De laatste jaren zijn podcasts bezig aan een flinke opmars. Miljoenen Nederlanders luisteren inmiddels op regelmatige basis naar audio on demand. Voor makers is het een uitstekende manier om je publiek te bereiken: dat kiest er bewust voor om naar je te luisteren, en doet dat bovendien aandachtig en intensief. Geen wonder dat steeds meer mensen en bedrijven een podcast willen maken. Heel veel heb je er niet voor nodig en hij staat binnen no time online.

Alleen: hoe zorg je ervoor dat wat je maakt ook de moeite waard is, en dat je niet verzuipt in het almaar uitdijende podcast-universum? In onze eendaagse cursus brengen we je de basisbeginselen van het podcasten bij. Van insteek en originaliteit tot de basics van montage en vormgeving. Marcel, Roelof en Frederik laten je kennismaken met verschillende genres, trucjes en (interview)technieken. En ze laten je zien dat inhoud en plezier heel goed samen kunnen gaan.

De eerste cursusdagen worden in het najaar van 2020 gehouden in Amsterdam en zullen plaatsvinden op een zaterdag van 10:00 tot 17:00 bij House of Watt. Uiteraard maken we gebruik van een grote coronaproof zaal, waar we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Om de kleinschaligheid en daarmee gepaard gaande persoonlijke aandacht te garanderen is het maximum aantal deelnemers per dag 12.

De kosten voor deze intensieve eendaagse cursus zijn €469,- excl. BTW. Thuisopdracht vooraf, notitieboek, koffie/thee, koeken, lunch, certificaat en foto incluis. Uiteraard krijg je de podcast die we ter plekke als cursusmateriaal maken mee als .WAV bestand.

Meer informatie of aanmelden? Dat kan via info@bureauguusje.nl of 0628406829.

Marcel van Roosmalen is al lange tijd vermaard als schrijver van messcherpe reportages en columns voor onder meer HP/De TijdNRC Handelsblad, de NOS en NPO Radio 1. Sinds enkele jaren gebruikt hij zijn unieke manier van kijken ook voor het maken van podcasts. En met succes: De Krokante Leesmap won in 2019 een Dutch Podcast Award en werd in datzelfde jaar genomineerd voor een Online Radio Award. In 2020 maakte hij de true-crimecast De Gijzeling van Gladbeck, die wekenlang de podcast-hitlijsten aanvoerde. Samen met Roelof de Vries presenteerde hij Radio voor de Gewone Man, waarin het duo op zoek ging naar de zielenroerselen van Jan-met-de-pet. Samen werken ze nu aan een podcast over de nadelen van een monarchie. Marcel werd in 2019 Republikein van het Jaar en won in 2006 de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van dat jaar.

Roelof de Vries werkte voor geschreven media als Nieuwe Revu en de landelijke krant DAG voor hij de overstap naar Hilversum maakte. Bij BNN leidde hij de redactie van het Radio 1-programma BNN Today. Sinds 2014 is hij te horen in programma’s als De Nieuws BV, zijn eigen talkshow De Zes Ogen van de Fries en B.V.S.C., het dagelijkse sportprogramma van NPO Radio 1. Hij bedacht De Krokante Leesmap, waarin hij Marcel en Noortje Veldhuizen in bedwang probeert te houden, en maakte de mockumentary-podcast Een Nijlpaard kon Lachen. Voor zijn radiowerk werd Roelof in 2015 genomineerd voor een Marconi Award in de categorie Aanstormend Talent. Helaas bleek iemand anders aanstormender. In 2018 werd hij De Slimste Mens.

Frederik Middelhoff weet alles van de techniek achter podcasts. Hij werkte voor VHU (een grote leverancier van jingles en andere radiomagie), BNNVARA en de populaire autosportpodcast F1 Aan Tafel, voor hij voor zichzelf begon. Met zijn bedrijf Podcastguru begeleidt hij zijn klanten gedurende het hele traject: van het eerste idee, naar conceptontwikkeling tot eindmontage. Frederik specialiseert zich in materiaal, opnametechniek, sound design en distributie van podcasts. Tot zijn portfolio behoren onder meer de podcast Typisch… die hoort bij het gelijknamige NPO 2-televisieprogramma, de podcast van het tv-programma Autowereld en zakelijke titels als Mannen van de Tijd, gericht op de horlogebranche. Voor oliereus Shell en diverse advocatenkantoren produceerde hij podcasts voor intern gebruik.